Razteznik za hrbtenico – razbremeni mišice

17,90  Z vključenim DDV

Availability: Na zalogi

Šifra: 03-9225 Kategorije: , ,

Razteznik za hrbtenico:

  • lajša kronične bolečine v hrbtu
  • popravi držo telesa
  • naravna ukrivljenost hrbta
  • odpravlja utrujenost in napetost hrbta
  • izboljša fleksibilnost mišic hrbta

Zdravje hrbta in stopnja sproščenosti v telesu vplivata na zadovoljstvo z življenjem. Priročen in enostaven za uporabo razteznik za hrbtenico, ki pomaga raztegniti mišice ledvenega dela hrbtenice in lajša bolečine v hrbtu, ki jih povzročajo mišične napetosti, prekomerno upogibanje hrbtenice in njena nepravilna drža. V svoje vsakodnevne dobre navade vključite raztezanje hrbtnih mišic s pomočjo našega izdelka.

Samo nekaj minutah razteznik za hrbtenico razbremeni mišično napetost. Upora ni omejena na čas v dnevu. Najbolj koristno je, da se raztezate tik pred ali takoj po kateri koli daljši aktivnosti. Rezultati posameznega raztezanja se lahko med uporabniki izdelka razlikujejo.

Uporaba:

  • pri nepravilni drži telesa
  • pri blagi napetosti in bolečinah v hrbtnih mišicah
  • pri omejeni gibljivosti ledvenega dela hrbtenice

OPOZORILO!

  • Uporabite razteznik za hrbtenico samo za predvideni namen.
  • Izdelek vedno uporabljajte na ravni nedrseči površini. Uporabite stabilno podlogo.
  • Izdelka ne uporabljajte neposredno na koži. Za sprostitev nosite tanka športna oblačila, na primer majico
  • Oglejte si slike na embalaži za različne položaje, ki jih lahko zavzamete med sproščanjem.
  • Upoštevajte smernice za čas raztezanja in nivo nastavitve višine podpornega loka.
  • Če imate kakršno koli moteče fizično stanje, na primer bolečine v mišicah ali sklepih, se nehajte raztezati in se posvetujte s svojim zdravnikom.
  • Izdelek je namenjen samo domači uporabi.
  • Pred uporabo izdelka se posvetujte s fizioterapevtom.

Neprecenljiv čas za sprostitev

Pred uporabo izdelka morate izvesti vaje za ogrevanje telesa. Trajanje ene ponovitve na izbranem nivoju (višini) je 5 minut. Priporočljivi sta dve ponovitvi na dan, čeprav se lahko na raztezniku sprostite do trikrat na dan. Nehajte uporabljati izdelek, če imate težave z raztezanjem. Raztegujte se le takrat, ko se počutite udobno in čas raztezanja počasi povečajte na 5 minut.

Vgradnja nosilnega loka

  1. Pokleknite na preprogo ali preprogo in položite širši rob črne podlage izdelka v naročje.
  2. Širok konec podpornega loka potisnite v oblikovano režo na širokem koncu podnožja na kolenih.
  3. Roke postavite, kot je prikazano na fotografiji v galeriji, da boste lažje pritrdili lok. Palca se naslanjata na podporni lok in prste pod njim.
  4. S palcem pritisnite na lok in nežno potisnite ozek rob podpornega loka v najbolj oddaljeno od vas oblikovano režo na dnu, tako da dosežete višino loka na stopnji 1. Ne glede na vaše fizično stanje začnite z nastavitvijo izdelka na nivo 1. Za veliko uporabnikov nadaljnje poglabljanje loka ni potrebno. Ko se prilagodljivost in drža izboljšata, lahko poskusite prilagoditi razteznik na 2. in 3. stopnjo tako, da pripnete ozek rob loka v sredinski položaj na dnu (2. stopnja) ali najbližje vam (3. stopnja) . Med spreminjanjem stopnje loka z 1 na 3 je priporočljiv vsaj polurni odmor.

Priprava in uporaba

Pritrdite podporni lok na izbrani nivo in izdelek položite na podlogo. Širši rob izdelka mora biti blizu dna hrbtenice, tako da podporni lok podpira ledveni del hrbta, ožji rob izdelka pa proti glavi. Izdelek razteznik za hrbtenico vedno uporabljajte v pravo smer. Sedite s hrbtom do izdelka in počasi ležite nanj s pokrčenimi koleni. Poskusite nastaviti hrbtenico na moder trak, ki je zasnovan tako, da zagotavlja dodatno udobje. Če je treba, lahko pod glavo položite blazino, da povečate udobje ali kadar se glava ne dotika tal, medtem ko se raztezate na izdelku.

Eden od ključev dobre sprostitve napetosti je sproščenost med raztezanjem. Globoko vdihnite, nežno izdihnite in pustite, da vaša teža vpliva na pritisk na podlago. Čim bolj se sprostite. To bo lažje z redno uporabo Razteznika za hrbtenico.

Če na začetku doživljate nelagodje, je to običajno le znak stopnje mišične napetosti in pritiska v hrbtu, ki bi sčasoma moral izginiti. V kolikor dvomite, prenehajte uporabljati Razteznik za hrbtenico in se posvetujte z zdravnikom.

3 stopnje raztezanja

1. stopnja : položaj za začetnike pri raztezanju na izdelku. Noge upognite v kolenih in položite roke vzdolž telesa. Čim bolj se sprostite in normalno dihajte. Ta položaj zagotavlja najmanj raztezanja in je najlažje narediti na začetku. Roke lahko razširite tudi široko, pravokotno na telo.

Višina podpornega loka na najvišji točki: 5,7 cm

OPOZORILO! Če vaše telo potrebuje več raztezanja, se lahko premaknete na naslednjo stopnjo šele, ko se počutite popolnoma udobno na prvem nivoju.

2. stopnja : zmerni položaj raztezanja

Roke prinesite za glavo in roke položite čim bližje tlom, da se lahko dodatno raztezate. Sčasoma bo postalo lažje in morda boste lahko popolnoma poravnali roke in komolce udobno naslonili na tla.

Višina podpornega loka na najvišji točki: 9 cm

3. stopnja: največji položaj raztezanja samo za napredne uporabnike ali vaditelje joge.

Kolena lahko pustite upognjena ali popolnoma iztegnete noge in roke. Maksimalno raztezanje boste dosegli z odstranitvijo blazine izpod glave. Intenzivno boste raztezali hrbtne, ramenske, prsne in trebušne mišice. Ne pozabite, da se čim bolj sprostite.

Višina podpornega loka na najvišji točki: 11 cm

Zaključek sprostitve

Ko se umaknete iz izdelka, se rahlo obrnite na bok. Počasi se usedite in počivajte 30 sekund, preden vstanete. Ne pozabite, da je za vami intenzivna sprostitev in fizični napor. Počakajte, da se krvni obtok v telesu umiri, sicer se vam lahko vrti v glavi.

Vzdrževanje:

Po uporabi izdelek obrišite z vlažno, mehko krpo z blagim detergentom. Po uporabi izdelka lahko lok za podporo razstavite, vendar ni nujno.

Značilnosti:

  • Material: ABS plastika, NBR pena
  • Velikost: 38 cm x 25 cm x 3 cm
  • Nosilnost: do 110 kg
  • Barva: črna, modra

 

Teža 1,00 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Razteznik za hrbtenico – razbremeni mišice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
razteznik_za_hrbtenicoRazteznik za hrbtenico – razbremeni mišice
17,90  Z vključenim DDV

Availability: Na zalogi